Wat is autodelen en wat zijn de voordelen?

De gemiddelde auto in Nederland staat per dag maar liefst 23 uur stil. Als je erover nadenkt is dat eigenlijk heel erg zonde. Een oplossing is autodelen: iemand anders rijdt in de auto en jij verdient eraan. En waarom ook niet? De manier waarop de mensheid reist verandert constant. Eerst de benenwagen, paard en wagen, fiets en daarna natuurlijk de auto. In Nederland is autorijden heel gewoon geworden. Zodra je achttien werd haalde je je rijbewijs en kocht je je eerste auto. Maar ook daar komt verandering in. Private lease is daar een goed voorbeeld van: je hoeft je auto niet meer te kopen en rijdt zonder gedoe en risico’s. Autodelen is de volgende verandering: je rijdt alleen wanneer dat nodig is.

Geld verdienen of besparen met autodelen

Een van de belangrijkste voordelen van autodelen is het kostenplaatje. Er zijn verschillende manieren om je auto te delen:

  • Eigen auto; heb je een eigen auto en deel je die, dan kun je daar huur voor vragen. Mooi verdiend voor een auto die anders toch stilstaat.
  • Deelauto; kies je voor het gebruik van een deelauto, dan betaal je alleen voor het gebruik op het moment dat je hem nodig hebt. Een uitkomst en een stuk goedkoper voor mensen die niet zo vaak rijden.
  • Private lease auto delen; kies je voor private lease, dan kun je bij Mijndomein die auto ook delen. Daarmee krijg je korting op je maandbedrag. Hieronder daarover meer.

Kortom, verschillende manieren om wat te besparen op die loze uurtjes waarin jij toch niet autorijdt. Kies je er trouwens voor bestickering van je lease auto, dan bespaar je nog meer op je leasecontract.

 

Autodelen is goed voor je omgeving

In veel steden staat er minstens 60% aan auto’s in de openbare ruimte. Geen wonder dat er steeds meer parkeerproblemen ontstaan. Daarnaast is het zonde van de ruimte en hebben kinderen bijvoorbeeld minder ruimte om te spelen. Minder auto’s maakt de omgeving mooier. Door aan autodelen te doen, draag je hier aan bij. En je maakt ook nog eens wat vaker een praatje met de mensen in de buurt die jouw auto delen.
Laten we daarnaast het milieu niet vergeten als een voordeel van autodelen: bij Mijndomein kun je elektrisch autodelen en dat is een stuk schoner. Met minder CO2-uitstoot draag je bij aan een betere leefomgeving.

Hoe werkt autodelen met private lease?

Bij Mijndomein kun je autodelen met je private lease auto. Jij kiest zelf welke auto je wilt leasen en sluit met ons een contract af. Je krijgt korting op je maandbedrag als je meedoet aan het autodelen programma. Via een handige app beheer je wanneer jij je auto gebruikt en wanneer anderen hem kunnen reserveren.

 

Is private lease autodelen wat voor jou?

Wanneer jouw Mijndomein private lease auto veel stil staat, wanneer je het milieu een handje wilt helpen of wanneer je een deel van je maandtarief terug wilt verdienen kun je jouw private lease auto delen met anderen.

Ja, ik wil private lease autodelen!