Naar het buitenland met je private lease auto

Wil je op vakantie met de auto? Met jouw Mijndomein lease auto kun je gewoon naar het buitenland. Op jouw groene kaart staan alle landen vermeld waar je naartoe mag rijden. Je mag maximaal 6 weken aaneengesloten met de auto in het buitenland rijden.

Verkeersregels in het buitenland

In het buitenland gelden voor een groot deel dezelfde verkeersregels als in Nederland. Toch zijn er enkele verschillen. Neem je je private lease auto mee naar het buitenland? Verdiep je dan even in de verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt.

Wat moet in de auto verplicht mee op reis?

De populaire vakantielanden om ons heen (zoals België, Frankrijk, Duitsland en Spanje) zijn allemaal lid van de Europese Unie. Toch gelden er in vrijwel al deze landen afwijkende regels met betrekking tot wat je verplicht bij je moet hebben in de auto. Voorkom verrassingen en zoek dit uit voordat je vertrekt.

 

Heb je pech of schade met je private lease auto?

Bij Mijndomein heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week recht op internationale pechhulp. In de berijdersinstructie staat hoe je contact opneemt met de hulpverlener. Deze heb je bij de oplevering van je auto meegekregen. Mocht je de berijdersinstructie niet bij de hand hebben, kijk dan hier

 

Heb je een ongeval met je private lease auto?

Als je in het buitenland betrokken bent bij een verkeersongeval, verzamel dan zoveel mogelijk gegevens over de eigenaar en de bestuurder van de betrokken auto(‘s). Vul altijd het Europese Schadeformulier in en neem contact op met de politie. Neem als het kan foto’s van de plaats van het ongeval en de beschadigde voertuigen (inclusief de kentekens).