900e private lease auto van mijndomeinauto is een feit!

In tijden waarin veel mensen de hand op de knip houden, ziet mijndomeinauto deze maand de 900e private lease auto de weg op gaan. De bekendheid van de privé leaseauto zit in de lift. Het heeft als grote voordeel dat er geen fors aanschafbedrag nodig is om in een nieuwe auto te rijden. Daarnaast zijn er geen onverwachte financiële verrassingen. Mijndomeinauto maakt op een innovatieve wijze een leaseauto voor zowel de particuliere als de zakelijke markt bereikbaar. Door handig gebruik te maken van sponsoring profiteert de berijder van aantrekkelijke leasetarieven.

Geschikt voor ondernemers
Privé lease van een auto blijkt voor veel freelancers en startende MKB'ers een uitstekend alternatief voor de traditionele vorm van zakelijk leasen. Het is een relatief goedkope en eenvoudige manier om een nieuwe auto te rijden. Beginnende ondernemers hebben vaak niet de middelen om een nieuwe auto aan te schaffen en banken staan veelal niet te springen om deze bedrijfsmiddelen te financieren. Daarnaast maken ondernemers op een goedkope manier reclame voor hun bedrijf. De leaseauto krijgt namelijk het eigen logo of wordt volledig in de huisstijl van het bedrijf bestickerd.

Autoreclame als marketingconcept
De gesponsorde leaseauto is een creatief en maatschappelijk verantwoord marketingconcept om de naamsbekendheid te vergroten en door middel van social media veel exposure te realiseren. De auto´s rijden in steeds variërende verkeersstromen en staan geregeld op een andere parkeerplaats. Waar traditionele media als relatief duur en statisch worden bestempeld, neemt de reclame op auto´s een enorme vlucht. De berijders treden op als ambassadeur en het bedrijf krijgt letterlijk een gezicht. De mogelijkheden voor marketingacties voor bedrijven met hun eigen reclame karavaan blijken legio.

Kosten gesponsorde leaseauto
Bij een contract van 2 jaar variëren, afhankelijk van het model, de leasetarieven van € 199,- tot € 349,- inclusief BTW per maand. Deze tarieven zijn inclusief onderhoud, WA casco verzekering, inzittende verzekering, (internationale) pech hulp en vervangend vervoer bij schade. Alleen de kosten voor de brandstof komen er nog bij. Omdat het privélease betreft, heeft de berijder geen fiscale bijtelling. De sponsorbijdrage is € 40,- exclusief BTW per maand. Deze kosten vallen onder reclame- of sponsorkosten in de verlies en winstrekening van de ondernemer.

Crowd funding
Voor de aankoop van de mijndomeinauto’s is uiteraard financiering nodig. Ruim twee jaar geleden is mijndomeinauto gestart met het maandelijks uitgeven van obligaties nadat banken het vernieuwende concept niet financieel wilden steunen. Komende week wordt de grens van € 4 miljoen bereikt via dit financieringsinstrument. De aantrekkelijke rente van 4 procent bij een relatief korte looptijd van 2 jaar met tussentijdse aflossingen vormt de basis voor dit succes. De aangeschafte auto´s dienen als onderpand. Kijk voor meer informatie op www.mijndomeinauto.nl.

Een beter milieu

Alle private lease mijndomeinauto´s dragen bij aan een beter milieu met het energielabel A. De CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd door mijndomein.

Lees ook over onze samenwerking met FairClimateFund.