Schade en onderhoud

Alle kosten die te maken hebben met schade, reparaties en onderhoud zijn inbegrepen in jouw maandelijkse leasetarief. Op deze pagina staat wat je in deze gevallen moet doen.

 

Schade aan je private lease auto

Wanneer je onverhoopt schade rijdt met jouw private lease auto is het belangrijk dat je de gereden schade zo snel mogelijk meldt. Het melden van schade kan volledig digitaal. Download direct het digitale schadeformulier en vul hem in.

Wanneer de schade zodanig is dat je niet meer verder kunt rijden, neem dan direct contact op met onze schadeservice op 088-112 16 32. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer op weg kunt.

 

Schadeformulier invullen

Als er geen tegenpartij betrokken is, (bijvoorbeeld bij een paaltje of parkeerschade) vul je zelf de voor- en achterkant van het schadeformulier in. Met jouw groene kaart wordt de gehele schade door de reparateur met de verzekeraar afgewikkeld.


Bij schade waar wel een tegenpartij betrokken is, doe je het volgende. Je vult het schadeformulier samen met de tegenpartij in op de locatie van de schade. Geef ook direct aan of er getuigen zijn en teken dan pas allebei het schadeformulier.

 

Reparatie en/of onderhoud

Je maakt voor reparatie en/of onderhoud zelf een afspraak bij de officiële merkdealer van je auto. Voor een aantal merken is het noodzakelijk dat je bij de dealer een volledig ingevulde opdrachtbon inlevert. De dealer voert het onderhoud of de reparatie uit in overleg met de importeur en Mijndomein. De dealer stuurt de factuur (en jouw eventuele opdrachtbon) naar Mijndomein. Jij betaalt de dealer niet voor reparatie of onderhoud.

 

Lees meer over schade en onderhoud

Wil je meer informatie over het maken van een afspraak voor reparatie, versturen van het schadeformulier en het repareren van een schade (met opdrachtbon)? Deze informatie kun je terugvinden in de berijdersinstructie.

 

Vul een opdrachtbon in!

Moet jouw private lease auto voor reparatie of onderhoud naar de dealer? De bestuurder vult dan vooraf de opdrachtbon volledig in en overhandigt deze aan de dealer. De opdrachtbon kun je hier downloaden. Print jouw bon uit en neem hem mee.

 

Heb je een nieuw schadeformulier nodig?

Download hier jouw digitale schadeformulier.

 

Wat zijn de consequenties van schade?

Je hebt een eigen risico bij niet verhaalbare schade van € 300,-. Of je betaalt het schadebedrag als dit lager is dan € 300,-. Een schade rijden heeft geen verhoging van je verzekeringspremie tot gevolg.

 

Eigen risico en verhaalbare schade

Zodra de schade aan jouw private lease auto wordt hersteld, wordt in eerste instantie altijd het geldende eigen risico aan je doorbelast. Als na ontvangst en verwerking van alle schadedocumenten blijkt dat de schade verhaalbaar is, dan verhaalt de verzekeraar de schade. Zodra Mijndomein de schade van de verzekeraar uitbetaald krijgt, ontvang je van ons een creditnota en betalen wij het bedrag terug.

 

Vervangende auto bij schade en onderhoud

Je krijgt bij schade maximaal 5 dagen gratis vervangend vervoer. Het private lease contract van Mijndomein voorziet niet in gratis vervangend vervoer bij reparaties en/of onderhoud. Als je hier wel gebruik van wilt maken, dan kun je dat zelf voor eigen rekening afspreken met de dealer.