Privé lease voor beleggers

Voor de aankoop van de privé lease auto’s van mijndomeinauto is financiering nodig. Hiervoor hebben wij onder andere een lening bij de bank waarover we rente betalen. Maar liever betalen wij rente aan onze beleggers door middel van het regelmatig uitgeven van obligaties. In ruil hiervoor geven wij een aantrekkelijke rente en verpanden wij de privé lease auto’s. De risico’s dekken we af.

MijndomeinObligatie in het kort:

  • Rente: 3% per jaar
  • Grootte: € 1.000 per obligatie
  • Looptijd: 2 jaar
  • Aflossing: 50% tijdens de looptijd, de overige 50% aan het einde van de looptijd
  • Uitbetaling rente & aflossing: elk kwartaal

Wat zijn mijn zekerheden?

Als belegger heb je pandrecht op de prive lease auto(‘s). De obligatie is nooit hoger dan 75% van de aanschafwaarde van de auto. En voor het houden van toezicht, ontvangen van de inleg en het betalen van rente en aflossing maakt mijndomein.nl gebruik van de onafhankelijke Stichting Obligatiehoudersbelangen.

Stijgende vraag naar obligaties

In de afgelopen 2,5 jaar heeft mijndomein.nl bijna maandelijks obligaties uitgegeven met een totale waarde van nagenoeg 4 miljoen euro! Wij zijn trots dat wij dit zonder tussenkomst van banken hebben gerealiseerd.

Meer weten?
Op www.mijndomein.nl/obligatie vind je meer informatie, de beleggingskalender en kun je de prospectus opvragen.

Naar de obligatie pagina

Een beter milieu

Alle private lease mijndomeinauto´s dragen bij aan een beter milieu met het energielabel A. De CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd door mijndomein.

Lees ook over onze samenwerking met FairClimateFund.